Uw opname

Campus Hallepoort

Klassieke hospitalisatie en One Day (<24u)

Het onthaal van de opname bevindt zich op het gelijkvloers, Wolstraat 105 (route 504).

Het onthaal van de opname is open: 

 • Van maandag tot vrijdag van 6u30 tot 17 u.
 • Gesloten op zaterdag.
 • Op zondag van 14 tot 18 u.

Campus César De Paepe

Klassieke hospitalisatie
Het onthaal van de opname bevindt zich op de 1e verdieping (blauwe liften) van de Pain Clinic, Cellebroersstraat 13. 

Het onthaal van de opname is open van maandag tot vrijdag van 13u. tot 16u30 en woensdag van 08u. tot 12u. en 13u. tot 16u30.

Hospitalisatie geprogrammeerd door de dokter

Wij raden u aan u vóór de dag van uw opname aan het onthaal van de opname aan te bieden om vooraf alles te regelen. Door dit systeem van preopname kunt u vóór uw ingreep alle administratieve formaliteiten afhandelen. Zo wint u tijd bij uw aankomst op de dag van uw opname en heeft u alle nuttige informatie voor het organiseren van uw verblijf in het ziekenhuis.

U gaat binnenkort bevallen?

Denk aan uw preopname vanaf uw 26e week zwangerschap

De preopname kraamafdeling is een balie waar u op specifieke uren terechtkunt om enkele weken voor uw zwangerschap de administratie voor uw opname af te handelen.

Meer info

Annulatie

Bij een geplande opname is het belangrijk ons zo snel mogelijk te verwittigen als u verhinderd bent. Als u niet ten laatste 2 werkdagen voor de datum van uw opname annuleert, worden u administratieve kosten aangerekend.

Kamerkeuze

Tijdens uw opname of preopname moet u tussen een eenpersoons- of een tweepersoonskamer kiezen. Wij proberen u, in de mate van het mogelijke, de gewenste kamer te geven. Weet echter dat het aantal kamers van elk type beperkt is en het ziekenhuis ook voor onverwachte situaties kan komen te staan.

Als u niet meteen in het door u gewenste kamertype kunt verblijven, wordt u daar van zodra mogelijk naartoe verplaatst.

Als u voor een eenpersoonskamer kiest, gaat u akkoord met de daaraan verbonden financiële voorwaarden zoals een kamersupplement en een honorariumsupplement. Dat laatste is tot 200% van het basisbedrag van het RIZIV begrensd.

Controleer wat uw hospitalisatieverzekering dekt.

Vraag gerust onze hulp. Op uw vraag kunnen ook wij contact opnemen met uw verzekering om naar de dekkingsvoorwaarden te informeren.

Een begeleider kan enkel in een eenpersoonskamer logeren en er een maaltijd nemen, mits hij bij de dienst opnames een supplement betaalt.

Er wordt geen enkel supplement aangerekend als u in een tweepersoonskamer verblijft.

Conform de rechten van de patiënt, kunt u vrij uw dokter kiezen (een arts van het ziekenhuis of een door het ziekenhuis geautoriseerde arts).

Belangrijk: na uw vertrek krijgt u een factuur van de honoraria, de hospitalisatiekosten en de eventuele supplementen. U moet nooit rechtstreeks aan een arts betalen. Vraag de arts gerust meer informatie over zijn honorariasupplementen. Buiten het voorschot dat u bij de dienst opnames of preopnames betaalt, moet u geen betalingen doen in het ziekenhuis.

Te nemen maatregelen

Gelieve uw werkgever te verwittigen, uw mutualiteit of verzekeringsorganisme van uw hospitalisatie.

Documenten die u moet meebrengen

 • Identiteitskaart of paspoort;
 • Voor staatsburgers van de EU : de Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) of elk ander document dat uw ziekteverzekering u bezorgd heeft;
 • Als de hospitalisatiekosten door een privé-instantie ten laste worden genomen : het requisitoir;
 • Indien nodig de verzekeringskaart Assurcard, Medi-Assistance, Medicard, Medilink, Van Breda;
 • Naam, adres, telefoonnummer van een referentiepersoon te contacteren in geval van nood;
 • Naam en adres van uw huisarts.

Voorschot op de hospitalisatiekosten
 

One Day 60€
Klassieke Hospitalisatie  125€
Hospitalisatie in de materniteit  165€

Als u in eenpersoonskamer verblijft, wordt u bij de opname een kamersupplement per geplande hospitalisatiedag aangerekend. Bij de opname wordt u een voorschot gevraagd, om de 7 dagen opnieuw te betalen. Het onthaal van de opname staat te uwer beschikking voor meer informatie over uw toekomstig verblijf. Onthaal van de opname 02 535 40 23 

Bescherming van het privéleven

Alle gegevens van administratieve of medische aard over u worden door het personeel van het ziekenhuis conform de wet van 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer bij de verwerking van persoonsgegevens verzameld. Ze worden enkel aan de verzekeringsorganismen meegedeeld binnen de limieten nodig voor de terugbetaling zoals voorzien door de wet of de contracten.

Uw aankomst op de zorgeenheid

U wordt door een lid van het zorgteam verwelkomd. U krijgt een identificatiearmband. Houd hem, voor uw eigen veiligheid, bij tot u het ziekenhuis verlaat. De armband laat ons toe u tijdens uw verplaatsingen in de instelling correct te identificeren. Het verzorgend personeel zal u uitleggen hoe u de toestellen in uw kamer kunt bedienen (bed, televisie, verlichting, verpleegoproep). Vervolgens worden u wat vragen gesteld om uw gewoontes te leren kennen (medicijnen, allergieën, protheses). Al onze kamers zijn uitgerust met een toilet, telefoon en televisie. Elke patiënt beschikt over een kast die hij op slot kan doen.

​Uw persoonlijke zaken

Het is handig als u volgende zaken meebrengt :

 • Toiletbenodigdheden (tandenborstel, tandpasta, badhanddoeken, washandjes, scheerapparaat, haarborstel … )
 • Nachtbenodigdheden (pantoffels, peignoir, nachtkleding … )
 • Medicijnen die u misschien nodig zult hebben
 • Iets om uw vrije tijd door te brengen (boek, laptop, spelletjes...)
 • Wij raden u echter aan geen waardevolle voorwerpen mee te brengen.